Ratkaisukeskeinen valmennus
Muutostoiveesta kohti ratkaisuja

Ratkaisukeskeinen valmennus yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa lähdetään liikkeelle siitä, millaisista asioista asiakas huomaa, että hän on saavuttanut tavoitteensa ja mitä hän jo tekee tai on tehnyt niiden saavuttamiseksi. Valmennuksessa keskitytään etenemään kohti ratkaisua pikemmin kuin pääsemään poispäin ongelmasta. Valmennuskeskustelussa ei sivuuteta ongelmia, mutta siinä on tarkoituksena keskittyä toivotun tulevaisuuden kartoittamiseen ja saavuttamiseen.

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa autetaan valmennettavaa löytämään ongelmaansa vastaava muutostoive. Toiveesta johdetaan realistisia tavoitteita ja autetaan valmennettavaa hyödyntämään voimavarojaan niiden saavuttamiseksi. Esteiden sijaan katse on tiiviisti muutostoiveissa, voimavaroissa, poikkeuksissa ja ratkaisuideoissa.

Valmennuksen kesto määrittyy asiakkaan tarpeen mukaan. Joskus riittää yksi kerta, joskus tarvitaan useampi kerta.

Valmennus voidaan pitää asiakkaan työpaikalla tai muualla hänen valitsemassaan paikassa, Joensuussa Noljakassa Ääniavaran tiloissa (Louhostie 4) tai Käsämässä työhuoneellani.

Yksilövalmennus voidaan toteuttaa myös Skype for Business -yhteydellä:

Valmennuksia työyhteisöille

Tiimi lentoon -valmennus

Rakentavaa ja osallistavaa valmentamista työyhteisön strategisten tavoitteiden mukaiseen toimintaan. Innostavalla tiimivalmennuksella työyhteisölle strategian mukaiset tavoitteet, suunta ja toimintaa.

Tilaisuuteen osallistujat saavat kokemuksen siitä, että häntä kuunnellaan ja arvostetaan, olla valmentajana ja valmennettavina sekä keskustella itselleen merkittävästä aiheesta.


Muutos puheeks! -valmennuksella otetaan muutos yhdessä haltuun

Muutos, se joka päiväinen peikkomme? Vai kaverimme? Viestinnän ja dialogin merkitys korostuu muutostilanteissa ja voi jopa ratkaista muutoksen onnistumisen.

Työpajan valmentajina toimivat viestinnän asiantuntija Anu Ruusila Cordial Communications Oy:stä ja työyhteisökehittäjä Katja Kiiski.Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse.