Itsensä rauhoittaminen

07.08.2022

Yvonne Dolan kertoo kirjassaan Pieni askel - Tie hyvään elämään traumaattisen kokemuksen jälkeen tarinan ammattisovittelijasta, joka näyttää aina neuvotteluissa tyyneltä ja rauhalliselta, vaikka muut menettävät malttinsa. 

Tyypillisesti toinen Elenan käsistä on hänen vierellään ja toinen käsi lepää takin taskussa. Hänen salaisuutensa on takin taskussa aina mukana oleva näkinkenkä, jota hän koskettaa. Näkinkengän koskettaminen antaa hänelle sisäistä rauhaa ja tunteen valtavasta voimasta ja avaruudesta, jota hän kokee valtameren rannalla. Tämä antaa hänelle tyyneyttä, joka auttaa fokusoimaan suurempiin tavoitteisiin elämässä ja estää häntä hermostumasta pienistä asioista.

Jos symbolin ajattelu ei tunnu luontevalta, voit kysyä itseltäsi: 

Missä ja minkä kokemuksen aikana elämässäsi tunsit olevasi eniten keskittynyt, tyyni ja rentoutunut? 

Valitse yksi kokemus, jonka muistamisesta haluaisit nauttia uudelleen tulevaisuudessakin. 

Mikä tuossa kokemuksessa oli rentouttavinta ja merkityksellisintä?

Huomioi, mitkä kuvat, ajatukset tai sanat tulevat mieleen. Voit piirtää kuvan, valita jonkin esineen, valokuvan tai sitaatin, joka muistuttaa sinua tuosta kokemuksesta ja jota voit kantaa mukanasi työympäristössä. Käytä tätä keskittymisen ja rauhoittumisen apuna, kun elämä tuntuu stressaavalta tai kun haluat rentoutua.

Minulle rauhallisuutta tuova mielikuva on pitkospuut metsässä. Se tuo tyyneyttä ja varmuutta elämän jatkumisesta ja asioiden järjestymisestä sekä elämään kuuluvien erilaisten vaihtoehtojen olemassaolosta.