Työnohjaus ja valmennus
Selkeyttä ja oman työn pohdintaa

Työnohjaus

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, ajatusten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla.Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen.

Noudatan työnohjauksessa Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) eettisiä periaatteita. Lue STOry:n sivuilta, mitä työnohjaus on:

Ratkaisukeskeistä työnohjausta ja valmennusta oman työnsä asiantuntijoille

Tarjoan työyhteisöille yksilö-, ryhmä- ja työyhteisön työnohjausta sekä valmennusta:

  • tarpeen mukaan räätälöidyt jaksot (esim. 3-10 kertaa), myös etäohjauksena esim. työnohjauksen työnohjausta työnohjaajille, esimiehille ja yksinyrittäjille.
  • yhteiseen sopimukseen perustuvaa tavoite-, voimavara- ja ratkaisukeskeistä tulevaisuuteen suuntautunutta työskentelytapaa
  • alusta loppuun arvioidun työskentelyprosessin.

Työtapa valitaan ohjattavien omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan; keskustelut, harjoitukset ja toiminnalliset menetelmät. Keskustelun tukena voidaan käyttää menetelmiä, joilla vahvistetaan olemassa olevia vahvuuksia, voimavaroja, osaamista sekä uusia oivalluksia ja näkökulmia, kuten ratkaisukeskeisyyteen, osallistavaan valmennukseen, positiiviseen psykologiaan ja systeemiseen ymmärrykseen perustuvia menetelmiä.

Ratkaisukeskeinen työnohjaus ja valmennus auttaa jäsentämään

  • mitä haluat ja mikä on sinulle tärkeää
  • mitä toivotusta tulevaisuudesta jo toteutuu, on aiemmin toteutunut ja mitä mahdollisuuksia tulevaisuudessa on
  • mitkä ovat osaamisesi, vahvuutesi ja voimavarasi.

Nettityönohjaus ja -valmennus tapahtuu suojattuina Skype for Business- tai Skype-tapaamisina ja jos mahdollista sovittuina lähitapaamisina (yleensä ainakin ensimmäinen ja viimeinen kerta).

Työnohjaus tai valmennus voi olla asiakkaan työpaikalla tai muualla hänen valitsemassaan paikassa, Joensuussa Noljakassa Ääniavaran tiloissa (Louhostie 4) tai Käsämässä työhuoneellani.


Valmennuksia työyhteisöille

Tiimi lentoon -valmennus

Innostavalla tiimivalmennuksella työyhteisölle tavoitteet, suunta ja toiminta - tavoitteiden mukaista toimintaa tiimien ja työyhteisöjen strategisen työskentelyn valmentamisella.

Lue lisää valmennuksesta:


SOLUTION CAFE - dialogikahvila


Tule kuulluksi, tee oivalluksia ja harjoittele ryhmässä valmentavaa otetta.

Tilaisuuteen osallistujat saavat kokemuksen siitä, että häntä kuunnellaan ja arvostetaan, olla valmentajana ja valmennettavina sekä keskustella itselleen merkittävästä aiheesta.

Tuloksena on energinen ja innostunut olo!

Lue lisää ratkaisukahvilasta:


Työpaja - Jokainen näkyväksi työyhteisössä

Työpajan aikana katsotaan työn arkea toisin silmin voimauttavan valokuvauksen keinoin. Tutkiskellaan, mitä halutaan tehdä näkyväksi ja vahvistaa, mikä on kullekin tärkeää, merkityksellistä ja arvokasta sekä mikä on tiimille, ryhmälle tai työyhteisöille yhdessä tärkeää, merkityksellistä ja arvokasta.

Lue lisää työpajasta:


Työnohjauksellisia vertaisryhmiä oman työnsä asiantuntijoille -

Kaaoksesta oman työnsä hallitsijaksi

Työnohjauksellinen vertaisryhmä on ohjattua ryhmätoimintaa asiantuntijoille mm. projektitoimijoille, esimiehille tai yrittäjille jotka haluavat

  • vahvistaa omaa hyvinvointiaan, voimavarojaan ja itsensä johtamista ja
  • jakaa luottamuksellisesti kokemuksiaan muiden vertaistensa kanssa sekä
  • kehittää omaa työtään ryhmässä syntyvän ideoinnin ja yhteistyön kautta.

Ryhmän työskentely perustuu yhdessä sovittuihin tavoitteisiin ja ryhmässä esiin nostettujen hyvinvointiin, jaksamiseen, itsensä johtamiseen ja työhön liittyvien teemojen käsittelyyn.

Paikka

Joensuussa Ääniavara, Louhostie 4 tai muu ryhmän toivoma paikka. Ryhmä voidaan aloittaa myös muualla Pohjois-Karjalassa.

Hinta
285,00 € / osallistuja (sis alv 24 %). Hintaan sisältyy 6 x 2 h ohjausta, materiaalit ja tarjoilut. Ryhmään otetaan 6-8 osallistujaa.

Tilaa ryhmä työyhteisöllesi tai verkostollesi!

Lue lisää alla olevasta esitteestä:

"Pidin erityisesti työnohjauksessa ohjaajan hyvistä ohjaamistaidoista ja siitä, että ei ole valmiita vastauksia. On itse saanut pohtia ja miettiä, mikä olisi kulloinkin hyvä ratkaisu mihinkin kohtaan."

Tällä lomakeella voit lähettää viestin sähköpostitse.

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi.

Mielestäni vuorovaikutus on yksi merkittävimmistä tekijöistä työyhteisön toiminnassa.
Työnohjauksessani ja valmennuksessani korostuu osallistava vuorovaikutustaitojen parantaminen luottamuksellisen, turvallisen, yhteistyökykyisen ja avoimen työyhteisön rakentamiseksi.